Home » Свят » Последният атентат в Лондон разкри брутална нова стратегия за атентати на ИД! Оглеждайте се!
Police attend to an incident on London Bridge in London, Britain, June 3, 2017. Reuters / Hannah McKay TPX IMAGES OF THE DAY

Последният атентат в Лондон разкри брутална нова стратегия за атентати на ИД! Оглеждайте се!

Терористите били са с бутафорни колани с експлозиви. Според „Скотланд ярд” това имало за цел да сплаши полицаите, за да няма бърз достъп до тях. Последните данни са загинали шестима и има близо 30 ранени. Очаква се броят на ранените да нарасне. Атентаторите са разстреляни в рамките на 8 минути.
Британският премиер Тереза Мей е свикала спешно кризисния щаб.

Няма пострадали българи.

Както ПИК пръв съобщи ван се вряза в пешеходци в Лондон късно снощи. След като бусът помел доста хора, от него изскочили трима мъже с ножове с големи остриета и започнали да намушкват бягащите наоколо. Инцидентът станал на моста „Лондон Бридж“. Нападението се разглежда като терористичен акт, според полицейски източници.
Скотланд Ярд потвърди пред телевизията, че един след друг е имало два инцидента – единият на Лондон Бридж, другият – на пазара Бороу маркет, намиращи се в близост. На Лондон Бридж има поне 7 убити.

По-късно бе съобщено за трети инцидент – в района на Воксхол, южно от Уестминстър, на десния бряг на Темза. Последва съобщение и за нападение в ресторант в близост до Лондон Бридж.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Фейсбук

 

About Даниел Маринов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*