Home » Свят » След няколко месеца Путин и руския елит ще яхнат тези НЕРАЗРУШИМИ ЛИМУЗИНИ! (СНИМКИ)

След няколко месеца Путин и руския елит ще яхнат тези НЕРАЗРУШИМИ ЛИМУЗИНИ! (СНИМКИ)

Автомобилите от проекта „Кортеж”, които се разработват за държавния елит на Русия, са издържали успешно тестовете за безопасност. Това обявиха от Министерството на промишлеността и търговията, което отговаря за разработката на превозните средства. Първата серия лимузини за президента на Русия Владимир Путин и другите ръководители на държавата трябва да бъде на разположение през 2017 г.

В момента автомобилите се изпробват за движение при най-различни пътни настилки, като са преминали около 10 000 км. По време на изпитанията те трябва да навъртят поне 10 пъти повече. Колите също така са били подложени краш-тестове както в Русия, така и в Германия и са се справили отлично. Освен бронирани лимузини за Путин и останалия управленски елит на Русия, проектът „Кортеж” ще предложи и спомагателни автомобили за службите за охрана и за чиновниците.

Това ще бъдат стандартен седан, всъдеход и миниван, които също в момента усилено се тестват. Машините ще бъдат произведени в ограничен тираж, но въпреки това ще се предлагат и на обикновените граждани, но на доста висока цена. Основен партньор на руснаците е компания Porsche, която разработва двигателите за всички автомобили от проекта. До края на тази година ще бъдат произведени 200 превозни средства, като това ще стане в заводите на УАЗ и на компанията Ford Sollers.

Масовото производство на моделите ще стартира веднага след официалната им премиера.

Източник: Актуално

Коментирай чрез Фейсбук

 

About Даниел Маринов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*